tisdag 19 januari 2010

Blankaholmsseminariet igen och i tryck

Det händer saker, trots att det inte alltid syns här på bloggen... Här kommer lite kort skvaller om saker som är på gång inom den närmaste månaden. Mer info kommer när den finns.

Under sista helgen i februari anordnar Michael Dahlin för tredje året i rad ett tvådagarsseminarium i Blankaholm på temat "Forntid längs ostkusten". Håll utkik på hans egen blog för schema och detaljer kring anmälan. De två första upplagorna av Blankaholmsseminariet har varit mycket välbesökta och uppskattade. Jag kan som medredaktör stolt meddela att föredragen från dessa båda seminarier inom kort kommer att finnas i tryckt version! Boken ges ut av Västerviks museum i samarbete med Studiefrämjandet och Samhällsföreningen Blankaholm-Solstadström, som också alla tre är med och sponsrar seminariet. Boken, som kommer att stå klar till årets seminarium, innehåller 14 artiklar skrivna av arkeologer och forskare verksamma längs ostkusten. Tillsammans täcker de in så gott som hela förhistorien, och faktiskt även lite historisk och modern tid. Flera spännande nyfynd presenteras i detalj. Mycket stenålder och bronsålder kan utlovas.

Innehållet kommer att presenteras mer i detalj här framöver. Jag har just skickat hela manuset till tryck, och får ett provtryck förhoppningsvis inom några dagar. Sen kommer väl boken om några veckor... Tills dess får ni nöja er utan bild, men jag kan lova att framsidan är snygg!

Ludvig Papmehl-Dufay, KLM/Linnéuniversitetet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar