onsdag 2 mars 2011

Fjärde Blankaholmsseminariet avklarat!

"Grassroots archaeology conference" kallades det härom dagen på en stor internationell arkeologiblogg. Michael Dahlins årligen återkommande tvådagarsseminarium i den lilla orten Blankaholm i norra delen av länet samlar onekligen en ganska ovanlig skara, från nyfikna ortsbor via kunniga amatörarkeologer och allmänt arkeologiintresserade till studenter, yrkesverksamma arkeologer, forskare och professorer.

I år bjöds deltagarna på elva föredrag, med innehåll som spände från äldsta jägarstenålder i Kalmarområdet via ett byupptäckt bronsålderscentrum i Mem till historisk tjärframställning i Målilla. Ett mycket fylligt program som utan problem levde upp till de tidigare upplagornas lyckade genomförande. Ett stort tack riktas härmed till arrangören Michael Dahlin och alla hans medhjälpare!

I samband med årets seminarium hade vi även glädjen att presentera den rykande färska publikationen av förra årets upplaga, "Forntid längs ostkusten 2" som precis som förra årets bok kan beställas från tryckeriets hemsida. Vi är mycket stolta över de två hittills utkomna Blankaholmsböckerna, och tänker se till att de får sällskap av fler!

Ludvig Papmehl-Dufay, Kalmar läns museum/LNU

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar