torsdag 19 augusti 2010

Regn, regn, regn...

I morgon är det dags för grävmaskinen att komma tillbaka. Vi har koncentrerat vår undersökning inom ett fåtal ytor inom undersökningsområdet. Förutom fynd har vi på ett flertal ställen konstaterat anläggningar som blivit synliga först på ett par decimeters djup. För att se om det finns fler och för att kunna relatera deras förhållande till fynden ska vi nu med maskinens hjälp gräva oss ned till deras nivå.

Det har kommit fler mikrospån, men det som är extra spännande är att det dykt upp en mikrospånkärna. Detta visar att mikrospånen har producerats på plats. Det har också kommit mer keramik, varav en del mynningsbitar. Utifrån dessa kan vi förhoppningsvis räkna ut kärlens ursprungliga storlek.

De senaste dagarna har dessutom vädret plågat oss. Regnet har vräkt ned i massor och fyllt våra rutor upp till brädden och förvandlat sanden till en svårsållad gegga. Vi fick också en möjlighet att äntligen testa att vår kamera verkligen var vattentät! Här har vi fångat ett par glimtar av arkeologins vardag:
Kenneth Alexandersson & Karl-Oskar Erlandsson, Kalmar läns museum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar