torsdag 15 april 2010

E22 Blekinge 6

God eftermiddag i solen!

Ännu en intensiv dag, då mediebevakningen igår finns att läsa i hela länet idag. Folk kommer och ringer och vi stressar mellan visning och anläggningar hör på lokal 14. Här hoppas vi bli klara idag och vi har delvis redan börjat på nästa plats som ligger alldeles norr om lokal 14. Den lokalen heter 15-logiskt eller hur?

Tidningsartiklarna i kortformat finns på nätet på BLT och Sydöstran


I pappersupplagan av Sydöstran är vår grävhund Spike coverdog idag och jag syns i bakgrunden. Det är uppenbart att det är viktigare med en gullig hund än 5000 år av vår historia som tidigare varit rätt okänd i Blekinge...

På lokal 12 är de nästan klara och delar av det gängen har gått över på lokal 13 (se bild) där vi förväntar oss mer mesolitiska lämningar.

Flickorna från Småland, Alexandra och Åsa, har också börjat gräva på lokal 18 som består av en hålväg och stenmur som sträcker sig i den gamla härads-,socken- och bygränsen som ligger vidvägen ned till havet. Om de kan datera den kan vi börja diskutera dateringen av häraden och sockengränser i området. Spännande tycker vi.

Nu tillbaka ut i solen!

Helena Victor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar